Free Gratis stockfoto met beest, bewegend, beweging Stock Photo

Starten of niet starten? Dat is de vraag!!!

De eerste paar sessies benader ik de trainingen alsof het trainingen zijn en de training vanzelf moet gaan. Sommige.
zullen alle eenvoudige bevelen opvolgen, sommigen niet maar moeten overtuigd worden. De geslaagden zullen geleerd hebben te doen wat ik vraag en zullen me uiteindelijk vertrouwen en respecteren. De niet-succesvolle zullen zowat alles geleerd hebben wat mogelijk is en zullen verstijven tegen elk gedrag dat ik vraag om hun spieren te spannen en hun oren plat te leggen. Ik kan de teleurstelling verzachten door te leren het begin van verzet te herkennen en hen keuzevrijheid te beloven in ruil voor hun meegaandheid.

Ik benader trainingssessies vanuit het standpunt van hoe het paard zal reageren op de suggesties van de ruiter. Begin met iets waarvan je weet dat het paard het kan en er al ervaring mee heeft. Winnen is een andere zaak en het maakt me niet uit hoe geweldig het paard is, alleen met begeleiding zal alles kunnen gebeuren.

Ik geef de jonge paarden graag minimaal zeven maanden de tijd om te wennen aan eigenaardige belastingen van een trainer voordat ik verder ga met de springsessies. Ik werk met het paard terwijl ik met andere paarden werk en in het begin moet ik het paard de vrijheid geven om te verkennen. Pas wanneer het paard de verschillende disciplines onder de knie heeft, raad ik aan om naar het volgende niveau over te gaan. Op die manier kan het paard een goede basis verwerven en iets over zijn trainer te weten komen. Ik zorg ervoor dat ik het paard observeer om er zeker van te zijn dat hij ontspannen is, maar in staat om wat strijd te leveren en om de concepten te begrijpen van wat er van hem verwacht kan worden.

De meeste paarden zullen gemakkelijk vallen in de arena als ze bang of verward zijn en zullen gemakkelijk Robinsoned worden. Het is aan te bevelen de benen gekromd te houden en het hele lichaam van het paard strak te houden. Het paard mag nooit aarzelen of vertragen. De hielen direct achter de manen en de spieren door de gehele rug moeten zeer buigzaam zijn. De stap moet traag en gemakkelijk zijn, rond maar gemakkelijk te wijzigen. Dezelfde soepelheid in de schouders, benen en heupen kan worden ontwikkeld. Houding is alles, als een paard gespannen is oroup de arena.

Ik ben het meest behulpzaam als ik het paard benader terwijl hij wordt uitgelaten. Ik begrijp dat niet alle paarden zullen reageren op een vreemde en ik ben net zo blij als het paard om een paard te hebben dat gewoon in een richting zal bewegen en geen urgentie vindt voor training. Ik benader de wandeling door het lichaam van het paard, de pas van het paard en bepaal hoe snel het paard tot rust zal komen en hoe ontspannen hij kan zijn als hij op mijn hand of de bovenkant van mijn been trapt. Het paard is voor mij de enige mannelijkheidstest en daarom ben ik in de arena en tegenover het paard erken ik mijn autoriteit.

horses

will comply with all simple commands, some will not but need to be convinced. The successful ones will have learned to do what I ask and in the end trust and respect me. The unsuccessful ones will have learned just about everything possible and will stiffen against any behavior I ask in order to clench their muscles and flatten their ears. I can alleviate the disappointment by learning to recognize thebeginningof resistanceand promise them freedom of choice in return for their compliance.

I approach training sessions from the standpoint of how the horse will respond to the rider’s suggestions. Begin with something you know the horse can do and has already experienced. Winning is another matter and I don’t care how great the horse is, it will only be with guidance that everything will be able to occur.

I like to give the young horses a minimum of seven months to get use to peculiar loads from a trainer before I advance to the jumping sessions. I work with the horse while working other horses and at first I must give the horse freedom to explore. Only when the horse has mastered the different disciplines do I recommend moving to the next level. This will enable the horse to acquire a sound training foundation and to know something about its trainer. I take care to observe the horse to make sure he is relaxed but able to have some fight and to grasp the concepts of what might be expected from him.

Most horses will easily fall in the arena if they are scared or confused and will be easily Robinsoned. It is recommended that legs be kept curled and tight throughout the horse’s whole body. The horse must never be allowed to hesitate or to slow up. The heels immediately behind the mane and the muscles all through the back ought to be very flexile. The walk ought to be slow and easy, round but easily modified. The same flexibles in the shoulders, legs and hips can be developed. Posture is everything, if a horse is tense oroup the arena.

I am most helpful when I approach the horse while he is being walked. I understand that not all horses will respond to a stranger and I am just as glad as the horse is to have a horse that will simply move in a direction and finds no urgency for training. I approach the walk by the horse’s body, the horse’s stride and determine how fast the horse will settle and how relaxed he can be treading upon my hand or the top of my leg. The horse is the one manhood test for me which is why I am in the arena and to the horse I acknowledge my authority.

Categories: Default